Kebaverseny
Get Adobe Flash player

 

 

 

 

 

Regisztráció - 2016. 10. 05-től

1. Ilias
1. I L I A S
2. TRADER

REGISZTRÁCIÓ ITT

Verseny - 2015. 11. 09-től

   

Belépés
az ILIAS-ba

 

(a belépés regisztráció és megerősítés után lehetséges)

Belépés az
Erste Trader-be 

 

(a belépés regisztráció és megerősítés után azonnal lehetséges)

VERSENY ITT

Elérhetőség

A főszervező elérhetősége
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: 06 70 222 4240

 

A tesztfordulókkal (pl. belépéssel) kapcsolatos informatikai segítség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: 06 1 909 1164

 

Erste Trader informatikai segítség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: 06 1 235 5151

 

További elérhetőségek >>>

Partnerünk

 

 

 

 

 

 

Támogatóink, partnereink

  • BET_logo.png
  • sg_logo.png
  • kelerkszf_logo.png
  • concorde_logo.png
  • opcioguru.png

Eseménynaptár

    2016. 10. 05. - 2016. 11. 09. Regisztráció a honlapon és az Erste Traderen
    -> Közben 2016. 10. 05-től: Tőzsde-kvíz a Facebook-on
    2016. 11. 09 - 2017. 01. 13-ig folyamatosan: Hozamverseny az Erste Traderen
    2016. 11. 09 és 2016. 11. 16. között: 1. tesztforduló
    2016. 11. 23. 2. tesztforduló 15 14:30-18 óra között
    2016. 12. 14. 3. tesztforduló
    2017. 01. 11. 4. tesztforduló
    2017. február 1-8. elődöntő
    2017. március 10. országos döntő

Partnereink hírei

Kedves Diákok,

Bár a honlapunk és partnerünk, az Erste Befektetési Zrt. honlapján rengeteg információ van arról, hogy hogyan tudjuk elkezdeni a kereskedést, mégis, jogos igényként merült fel, hogy a sok cikk és videó mellé kerüljön fel egy rövidebb ismertető is. Javasoljuk, hogy a verseny kezdete előtt próbáljátok ki a felületet, csináljatok néhány kötést. A verseny kezdetén visszaáll az eredeti egyenleg, azaz nem kell izgulni amiatt, hogy a verseny előtt hátrányba kerülnétek.

A korábbi évek tapasztalatai alapján úgy döntöttünk, hogy korlátozzuk az elérhető terméktípusok körét, ezáltal egyrészt egyszerűsödik a rendszer, másrészt a legnagyobb kockázatú termékek kiszűrésével talán kiegyensúlyozottabb lehet a hozamverseny. Ennek ellenére a kockázat továbbra is a játék természetszerű része, így alaposan fontoljátok meg, hogy mibe szeretnétek fektetni.

1. Első lépésként, kérjük, hogy nézzétek meg az Erste Trader webes verzióját, az Erste Trader Go-t (ez érhető el a honlapon látható link segítségével) bemutató  ismertetőket.

2. Második lépés lehet annak az eldöntése, hogy milyen termékkel akartok kereskedni. Ez az érdeklődéseteken kívül függ a kockázatviselési hajlandóságotoktól is. Az alább felsorolt fogalmakról itt olvashatsz bővebben.

A) Ez lehet részvény (vagy etf). Pl. Volkswagen részvény vagy pl. EEM feltörekvő piaci etf. Utóbbinak EEM:arcx a kódja az Erste Traderben, a Volkswagennek pedig VOW3:xetr. (Figyeljünk oda, hogy sok részvénynek van CFD-s "párja". De könnyű megkülönböztetni: a részvények és ETF-ek zölddel, a CFD-k lilával vannak jelölve.)

B) Lehet tőkeáttételes termék: CFD (lilával van jelölve) A tőkeáttétel lényege, hogy pl. 100 dollár befektetésével 500 dollár értékű pozíciót veszünk fel (ha 5X a tőkeáttétel) így kockázatosabbak, mint a részvények. Itt lehet vételi és eladási pozíciókat is nyitni. A CFD-kről külön ismertető cikk készül. A hazai vállalatokat (pl. OTP, MOL, Richter) kizárólag CFD-n keresztül tudjátok elérni.

TIPP: Ha valaki rövidtávon spekulál, annak a játékprogram 15 perccel késleltetett adatai veszélyesek lehetnek. Javasoljuk pl. a következő oldalak használatát:

 http://finance.yahoo.com/

 http://www.investing.com/.

Itt hozzá tudtok férni az amerikai részvények (nem hivatalos) valós idejű árfolyamához.

3. Hogyan kereshetőek ki az Erste Trader Go-ban az egyes értékpapírok?

Több módon is.

A) Ha eleve tudjátok, hogy mivel akartok keresni, akkor használjátok a keresőt. (Pl: Volksw.....)

B) Ha nem tudjátok, akkor nézzetek szét a termékkínálatban. Pl. "Számla" menüpont, majd a "Kereskedési feltételek", majd az alsó "Termék" legördíthető menü. Itt az adott termékcsoportra (pl. Részvényes CFD) kattintva láthatjátok az egyes értékpapírok neveit és szimbólumait (pl. VOW3:xetr).

A "Kedvenceket" is szerkeszthetitek, felvehettek oda új értékpapírokat. Figyeljetek oda: a részvények és ETF-ek zöld ikonnal, a CFD-ek lila ikonnal vannak jelölve!

Ha rátaláltatok a keresett instrumentumra és kereskedni is akartok, akkor a "Kereskedés" ikonra kattintav jön elő a megbízási ablak. Érdemes a megbízás típusát "piacira" állítani, ekkor biztosan teljesül az ajánlat. Megadhattok limitárat is, ha csak egy adott árfolyamon érdekel benneteket a részvény. A teljesülés ebben az esetben attól függ, hogy az árfolyam eléri-e az adott szintet.s.

FONTOS: A játékprogram sajnos nem kezeli az osztalékjóváírást. Azaz hiába fizet pl. a France Telekom adott napon részvényenként x euró osztalékot a valóságban, a játékprogramban ez nem jelenik meg. Emiatt javasoljuk, hogy az ún. ex-dividend day napon, azaz szelvényvágás előtt adjátok el azokat a részvénypakkokat, amelyek jelentős osztalékot fizetnek, majd szelvényvágás után vegyétek vissza. Ugyanis szelvényvágás után rendszerint az árfolyam kb. annyit esik, amennyi az osztalék értéke. Kis osztalékhozamú részvények esetén ennek kisebb a jelentősége, vagy egyáltalán nincs. Azt, hogy az adott társaság mikor és mennyi osztalékot fizet, a nagyobb pénzügyi oldalakon megtalálhatjátok. (Pl. http://www.thestreet.com/dividends/index.html, marketwatch.com, http://finance.yahoo.com/, stb.). Magyar vállalatok esetén nincs probléma, hiszen ők a verseny időszaka alatt nem fizetnek osztalékot...:)

 

Ha tőkeáttételes terméket választotok, még inkább fontos lesz a kockázatkezelés, azaz mennyi az a maximális összeg, amit hajlandóak vagytok elveszíteni egy ügyleten. A pozíció méretezését és a stop loss (veszteségszabályozó megbízás) szintjét ehhez kell igazítani. CFD befektetés esetén mindenképp javasolt a nemrég publikált cikkünk elolvasása.

 

4. A negyedik lépés annak az eldöntése, hogy akkor most mit is csináljunk....ebben nem tudunk segíteni. Figyelhetitek a híreket, elemzéseket, hírleveleket és dönthettek azok alapján. Tanulmányozhatjátok a grafikonokat és kereskedhettek azokat elemezve. Indulásnak az "Ajánló" menüpontban lévő hazai és külföldi újságokat ajánljuk, az egyes terméktípusokhoz pedig a Trader oktatóanyag modulban és a KEBA Akadémia menüpont 2010 E-book 2 anyagában találhattok ismertető anyagokat.

A verseny két és fél hónapig tart, felesleges kapkodni. Legyen a csapatnak terve, stratégiája, beszéljétek meg ezeket egymással. Milyen termékekkel akartok kereskedni, hogyan hozzátok meg a döntéseket, a kockázatkezelés módjai. A kapkodás a számla lefelezésének, esetleg lenullázásának jó eszköze. Ugyanakkor meg kell ragadni a kínálkozó lehetőségeket. Azaz határozottság kell, de nem kapkodás. Ez nem könnyű....

 

További kérdések esetén:

Erste Trader helpdesk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Erste Trader ügyfélszolgálat: 06-1-2355-151.

.

Facebook

 
Gyakorolni akarsz úgy, hogy már a verseny előtt nyersz?

 

Miért érdemes?

 

 

 

 

 

 

Szakmai videók

 

 

 

 

 

 

Trader oktatóanyagok

 

 

 

 

 

Élő tőzsde

Powered by Share Trading
FOREX MONITOR Live