Kebaverseny
Get Adobe Flash player

 

 

 

 

 

Regisztráció - 2016. 10. 05-től

1. Ilias
1. I L I A S
2. TRADER

REGISZTRÁCIÓ ITT

Verseny - 2015. 11. 09-től

   

Belépés
az ILIAS-ba

 

(a belépés regisztráció és megerősítés után lehetséges)

Belépés az
Erste Trader-be 

 

(a belépés regisztráció és megerősítés után azonnal lehetséges)

VERSENY ITT

Elérhetőség

A főszervező elérhetősége
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: 06 70 222 4240

 

A tesztfordulókkal (pl. belépéssel) kapcsolatos informatikai segítség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: 06 1 909 1164

 

Erste Trader informatikai segítség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: 06 1 235 5151

 

További elérhetőségek >>>

Partnerünk

 

 

 

 

 

 

Támogatóink, partnereink

  • BET_logo.png
  • sg_logo.png
  • kelerkszf_logo.png
  • concorde_logo.png
  • opcioguru.png

Eseménynaptár

    2016. 10. 05. - 2016. 11. 09. Regisztráció a honlapon és az Erste Traderen
    -> Közben 2016. 10. 05-től: Tőzsde-kvíz a Facebook-on
    2016. 11. 09 - 2017. 01. 13-ig folyamatosan: Hozamverseny az Erste Traderen
    2016. 11. 09 és 2016. 11. 16. között: 1. tesztforduló
    2016. 11. 23. 2. tesztforduló 15 14:30-18 óra között
    2016. 12. 14. 3. tesztforduló
    2017. 01. 11. 4. tesztforduló
    2017. február 1-8. elődöntő
    2017. március 10. országos döntő

Partnereink hírei

Mi az ETF?

Az ETF az Exchange Traded Fund rövidítése, amit magyarul tőzsdén kereskedett befektetési alapnak szoktunk fordítani, noha a tőzsdén kereskednek olyan alapokkal is, amelyek nem minősülnek ETF-nek.

A hagyományos befektetési alapok és az ETF-ek elve ugyanaz: lehetővé tenni azt, hogy a befektető egy kattintással ne csak egy adott értékpapírt (részvényt, kötvényt, stb.) vásároljon, hanem gyakorlatilag egy egész befektetési portfóliót. Az Erste Trader rendszerében csak ETF-eket lehet vásárolni,

Azaz nem egy adott vállalat részvényeit vásároljuk, hanem pl. a SPY ETF megvételével gyakorlatilag a S&P500 indexhez tartozó valamennyi vállalat részvényeiben lesz kitettségünk. Azaz egy kattintással egy olyan portfóliónk lett, amely eleve jól diverzifikált.

Így nem egy adott vállalat sorsától függ a befektetésünk értéke. Akár csődbe is mehet néhány, a befektetésünk értéke attól még emelkedhet, ha a többi vállalat jellemzően jól teljesít. Persze ez azt is jelenti, hogy a befektetésünk hozama nem lesz olyan kiugró, mint esetleg egy egyedi részvény esetében. A kockázat csökkentése ugyanis a várható hozamot is csökkenti - igaz, a veszteséget is kordában tartja.

Az ETF-univerzum kiváló lehetőség arra, hogy egy egész országot "megvegyünk" - hiszen lehet, hogy bízunk a török, vagy a maláj részvénypiac jó teljesítményében, de nem igazán vagyunk otthon abban, hogy a két piacon mely vállalatokat vegyünk meg.

Az ETF-ek megtalálhatóak a részvény és a CFD szekcióban egyaránt. Fontos különbség, hogy míg a CFD szekcióban tőkeáttétellel működnek és egyaránt játszhatunk emelkedésre és esésre (azaz felvehetünk eladási pozíciót), addig a részvény-szekcióban található ETF-ek alapesetben tőkeáttétel nélküliek (kivéve, ha az adott ETF eleve tőkeáttételesnek készült, ezt a "levereged" szó jelzi) és kizárólag vételi pozíció alakítható ki.

Az Erste Trader rendszerében az ETF-ek így zöld színnel és "Eq" jelzéssel, valamint lila színnel és CFD felirattal egyaránt megtalálhatóak. Hogy hogyan találjátok meg, arról a "Hogyan kezdjük el" cikk tájékoztat.

 

Haladó traderek számára lehetőség van összetett stratégiák kialakítására is.

Pl. nem tudjuk, hogy a svájci részvénypiac merre fog haladni (esik, vagy emelkedik), de azt gondoljuk, hogy a Nestlé gyengében fog teljesít nála. Ekkor megvesszük a a svájci piacot leképező ETF-et (EWL:arcx) és ezzel egyidejűleg a Nestlé esésére játszunk a NESN:xvtx CFD eladásával, figyelve arra, hogy a CFD tőkeáttételes termék (és így kiszámítva, hogy mekkora tőkét kell a Nestlé CFD eladására mozgósítani, hogy fedezze az ETF-ünket). Ha a számításunk beválik, tehát a Nestlé árfolyama tényleg gyengébben teljesít, mint a svájci piac egésze, akkor az imént leírt ügylettel mindenképp nyereséget termelünk. (Természetesen figyelembe kell még vennünk pár tényezőt, pl. a CFD-k napon túli tartásának finanszírozási költségét).

A CFD-kről külön cikk készült.

.

Facebook

 
Gyakorolni akarsz úgy, hogy már a verseny előtt nyersz?

 

Miért érdemes?

 

 

 

 

 

 

Szakmai videók

 

 

 

 

 

 

Trader oktatóanyagok

 

 

 

 

 

Élő tőzsde

Powered by Share Trading
FOREX MONITOR Live